Terrassen

Från och med 1 maj önskar vi er varmt välkomna till Nya Terrassen, där vi vid sidan om björnungar, sälar och ponnyridning siktar på att bli den plats man längtar till på Skansen.

Skansenterrassen är hjärtat i vår verksamhet på Skansens Restauranger. Med öppet nästan årets alla dagar är denna enhet platsen många ser som en självklar del i besöket på Skansen. Vår vision nu är att Skansenterrassen skall bli en matdestination, att den återkommande gästen och årskortinnehavaren skall komma till Skansenterrassen primärt och sedan kanske också ta del av någon aktivitet i parken.

Restaurangen ansluter nu till Skansens känsla där vi på ett varmare, mer lekfullt och tilltalande sätt välkomnar gästen alla tider på året. Menyn är uppdaterad med fokus på det gröna och kommer att ha stående klassiker och följa kalendern med exempelvis ärtsoppa och pannkakor på torsdagar. Allt det söta vi serverar är nu ”hembakt”!

Interiört är allt, från golv till tak med ljudmiljö, ljusmiljö, nyslipade golvtiljor och all inredning uppdaterad. Nytt är även vår pergola och den utomhusmiljö vi nu kan skapa, på den stora planen utanför Terrassen mittemot Sollidenscenen finns nu möjlighet att sitta ute mer skyddat, något vi verkligen vill erbjuda våra gäster inte minst i rådande tider. Med den fantastiska utsikten över Stockholms hamninlopp kan man nu njuta god vällagad mat bland ranunkler, förgätmigej och murgröna, tillsammans men ändå på avstånd tack vare spaljéer mellan borden. I hållbarhetsarbetet som går som en röd tråd genom allt vi gör har vi också skapat en ny och helt ombyggd källsorteringsstation. Nu finns en egen station där du som gäst genom nudging och tydlig information blir en del i vårt arbete. Vi som bolag vet att våra val gör skillnad och tillsammans med våra gäster vill vi skapa förutsättningar för en hållbar plats, en grönare ö och ett varaktigt samhälle.

Tack till våra samarbetspartners:

Jörlemo & Reuterskiöld inredning
Norris Bygg
Kollashop
Triumfglass
Cirkuslampan
DMS colorprint
Sirje Papp grafisk form
Royal Djurgården
Nätverket Hållbara Restauranger