Lediga jobb

Skansens restauranger söker pigga och glada medarbetare!

Anställningsform: Behovsanställning

Antal jobb: 20

Arbetslivserfarenhet

Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Språk

Krav

 • Svenska
 • Engelska

Varje årstid har sin tjusning. Sommar som vinter, varje dag året runt, på Skansen finns mycket att se och uppleva. Skansen är vilda djur och kultur, men också nöjesarenan som ofta direktsänds i TV. Som medarbetare på Skansens Restauranger kommer du genast att hamna i centrum. Om du älskar att ge suverän service och vill arbeta i en unik miljö med effektiva och glada kollegor, då söker vi just dig!

Om jobben

Vi söker nu alerta och duktiga medarbetare till våra olika enheter på Skansens Restauranger. Verksamheten består av delarna: Restaurang Tre Byttor, festvåning, event och konferens, nya Restaurang Terrassen och ett antal glasskiosker och matbodar på olika ställen i parken. Vår verksamhet är öppen alla dagar året runt med stor koncentration över sommar- och julsäsong. Just nu behöver vi kiosk-och restaurangbiträden, köksbiträden och serveringspersonal.

Kvalifikationer för de olika jobben

Ett gemensamt krav för alla positioner är att du kan svenska. I rollen som köksbiträde räcker det med svenska på grundnivå alternativt engelska. Vi ser också att du är prestigelös och mån om att alltid göra ditt bästa när du är på jobbet.

Köksbiträde: Du har gärna erfarenhet av att jobba i kök sedan tidigare. Du har ett stort intresse för mat och dryck och tycker det är viktigt att alltid leverera toppkvalitet. För dig är det en självklarhet att samarbeta med andra men du kan också jobba självständigt. Du har inget emot att jobba längre pass eller under kvällar och helger.

Kiosk-och restaurangbiträde: Du har gärna erfarenhet av liknande jobb sedan innan, tex café eller någon annan typ av restaurangjobb. Du är effektiv, flexibel och lösningsorienterad. Du älskar att ge bra service och göra det lilla extra för gästen och tycker om att jobba i ett högt tempo snarare än att stå stilla. Extra meriterande är det om du har grundkunskaper i matsäkerhet och livsmedelshygien samt erfarenhet av kassasystemet Trivec.

Serveringspersonal: Du har ett väl utvecklat sinne för ordning och reda, är stresstålig och trivs med ett högt tempo samt har erfarenhet av a la carte-servering & tallriksservering. Som person är du drivande, ansvarsfull, flexibel och brinner för att ge våra gäster ett varmt mottagande och ett gott värdskap. Vi kräver att du är gästfokuserad med en positiv attityd. För den här tjänsten krävs det att du har minst 1 års erfarenhet av servering.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så din positiva inställning är lika viktig som din arbetslivserfarenhet.

Arbetstider

Dagtid och kvällstid alla dagar i veckan.

Lön och anställning

Vi har avtalsenliga löner. Fast timlön.

Vi är anslutna till branchorganisationen VISITA och har kollektivavtal med HRF.

Vi har lediga tjänster för enstaka dagar fördelat på de olika serveringsenheterna, det finns också goda chanser att få säsongsanställning över sommaren. Den aktuella perioden är från och med nu till ungefär mitten, slutet av augusti 2021.

Märk din ansökan med ”Ansökan: *tjänsten du är intresserad av*”, så till exempel: ”Ansökan: köksbiträde” och skicka till natalya@skansensrestauranger.se

 


Skansens Restauranger söker drivna skiftledare som älskar service och sälj

Omfattning: Deltid (75%)

Varaktighet: 3 – 6 månader

Anställningsform: Säsongsarbete

Antal jobb: 4

Arbetslivserfarenhet

Krav

 • Restaurangbiträde – 1-2 års erfarenhet

Språk

Krav

 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Varje årstid har sin tjusning, sommar som vinter, varje dag året runt. På Skansen finns mycket att se och uppleva för både små och stora, och för människor från hela världen. Skansen är vilda djur och kultur, men också nöjesarenan som ofta direktsänds i TV.

Skansens restauranger söker nu flera pigga och drivna skiftledare som vill bli en del av vårt fantastiska team! Om du älskar att sälja, ge suverän service och vill arbeta i en unik miljö med högt tempo och glada kollegor, då är det dig vi söker!

Skansens Restauranger består av verksamhetsdelarna: Restaurang Tre Byttor, festvåning, event och konferens, nya Restaurang Terrassen och ett antal glasskiosker och matbodar på olika ställen i parken. Vår verksamhet är öppen alla dagar året runt med stor koncentration över sommar- och julsäsong.

Som skiftledare hos oss är man ansvarig för den dagliga driften på Restaurang Terrassen och bodarna i parken. Vi har ett brett utbud och serverar bla våfflor, glass, hamburgare, klassisk husmanskost, sallader och ”hembakat” fika. Terrassen ligger på Sollidenplan mittemot allsångscenen och här har vi också ett antal kiosker, i övrigt är vi belägna på Bollnästorget och i Balderslunden.

Vi arbetar på årsbasis utifrån Skansens program och är involverade i arrangemang som Allsång på Skansen, barnens allsång, konserter, marknader med mera.

Dina ansvarsområden i rollen som skiftledare

 • Du leder och planerar det dagliga arbetet för personal, råvaror och utrustning, för att kunna leverera en så bra gästupplevelse som möjligt.
 • Du utvecklar och coachar medarbetare.
 • Du har kunskap om arbetslagar, avtal och säkerhetsfrågor och ser till att dessa följs.
 • Utför, leder och ser till att alla matsäkerhets- och hygienrutiner följs och genomförs enligt Haccp.
 • Säkerställer att bemanningen justeras vid olika försäljningsvolymer och effektiviserar utplaceringen av medarbetare.
 • Du bidrar med en positiv inställning och föregår alltid med gott exempel.

 

Dina kvalifikationer

 • Du har minst två års erfarenhet av restaurang- eller servicebranschen, helst i ledande position.
 • Du är resultatinriktad, strukturerad och engagerad i ditt arbete.
 • Du har ett stort intresse för service, mat och dryck.
 • Du är stresstålig och ligger alltid steget före.
 • Du anpassar dig enkelt till olika situationer och att har lätt för att samarbeta.
 • Du är en positiv och kommunikativ person.
 • Du har fyllt 20 år eftersom du kommer vara serveringsansvarig (8kap.18§ alkohollagen).

Arbetstider

 • Dagtid och kvällstid alla dagar i veckan.

Lön och anställning

 • Vi har avtalsenliga löner. Fast timlön.
 • Vi är anslutna till branchorganisationen VISITA och har kollektivavtal med HRF.

Maila din ansökan till frida.e@skansensrestauranger.se och märk din ansökan på följande sätt: ”Ansökan: Skiftledare”