Festmenyer

Meny 2022

Förrätt

Löjrom från Bottenviken på brioche med citronkräm, rödlök och gräslök
Bleak roe from Bottenviken on brioche with  lemon cream, red onion and chives

210:-

Carpaccio med Wrångebäck, rostat bovete, picklade betor och vildsenap
Carpaccio with Wrångebäck cheese, roasted buckwheat, pickled beets and ruccola

186:-

Lax- och torsktartar med krispig potatis, äpple, kapris och rökt majonnäs
Salmon and cod tartare with crispy potatoes, apple, capers and smoked mayonnaise

193:-

 

Huvudrätt

Tournedos med bordelaisesås, potatisterrin, rotsellerikräm, broccolini och silverlök
Tournedos with bordelaise sauce, potato terrine, celeriac cream, broccolini and silver onion

478:-

Lättrimmad torskrygg med skaldjursconsommé, potatispuré, brynt smör, blomkål och smörbakad purjolök
Lightly salted cod with seafood consommé, mashed potatoes, browned butter, cauliflower and butter-baked leeks.

434:-

Långbakad rygg av svensk gårdsgris med smörad sherryvinägersky, stuvad tryffel, bakad och friterad jordärtsskocka samt syrade betor.
Long baked cutlet with buttered sherryvinegar gravy, stewed truffle, baked and fried Jerusalem artichoke and pickled beets

363:-

Dessert

Variation på hallon med fänkålsmaräng och vaniljglass
Variety of raspberries with fennel meringue and vanilla ice cream

122:-

Chokladfondant med karamelliserade körsbär och rostad vitchoklad
Chocolate fondant with caramelized cherries and roasted white chocolate

116:-

Kökets val av tre ostar från svenska mathantverkare med tillbehör
Chefs choice of  three cheeses from Swedish farms with condiments

165:-

Chokladtryffel
Chocolate truffle

45:-

Champagnesorbet

42:-

I paketet ingår en förrätt, en varmrätt och en dessert per gäst. Samma rätt gäller för alla gäster. Vegetarisk meny tas fram på förfrågan och beroende på säsong. 

Självklart ordnar vi även rätter till gäster med kostavvikelser.