Valborgssupé

Fira in våren med Skansens Restauranger!
Från restaurang Solliden kan ni följa Skansens Valborgsfirande utanför på Sollidenplan samtidigt som ni avnjuter vår delikata 3-rätters Valborgssupé.

Förrätt:
Tre sorters kanapéer:
Kallrökt laxcrème med forellrom
Ärtpesto med ugnsrostad körsbärstomat
Skaldjursröra i Bouché

Varmrätt:
Helstekt kalvytterfilé med tryffel- och selleripuré.
Serveras med picklad vit sparris samt salviasky

Dessert:
Passionsfruktspannacotta med italiensk maräng

 

Pris: 525 kr per vuxen, barnmeny (4-12 år) 195 kr
Entré till Skansen ingår för sällskap om 10 personer eller fler.

 

Rekommenderat dryckespaket
Till förrätten (1 glas)
Les fumées Blanches Reserva, Sauvignon Blanc

Till varmrätten (1 glas)
Kött
Cecchi Chianti DOCG, Toscana Italien

Till dessert (1 glas)
Moscato D’Asti, Braida, Bologna Italien

Kaffe

Pris 319 kr per person
Vänligen skriv en kommentar vid bokning om ni önskar boka dryckespaketet.

 

På Skansen firar vi valborg med program på Sollidenscenen från eftermiddag till sen kväll. Förutom firande med Stockholms studenter, blir det vårtal och konsert. Valborgsmässoelden tänds kl. 21.

Valborgsmässoeldarna tändes ursprungligen för att jaga bort både rovdjur och övernaturliga varelser innan djuren släpptes ut på bete för första gången den 1 maj. Omkring eldarna fördes oväsen – man sköt, slog på trummor, skramlade med grytlock och skrek. I Tyskland trodde man att häxorna hade häxsabbat på valborgsmässoafton och därför tände man bål i det fria för att hålla dem på avstånd. I Sverige koncentrerades valborgsmässoeldarna till Uppland och angränsande landskap dit de kommit med tyska invandrare. På västkusten tänder man påskeldar istället för valborgsbrasor.

Läs gärna mer om historien kring Valborg och program på Skansens hemsida

Varmt välkomna att BOKA BORD