Valborgsmiddag på Skansen

Fira in våren med Skansens Restauranger!
Från restaurang Solliden kan ni följa Skansens valborgsfirande ute på Sollidenplan samtidigt som ni avnjuter vår delikata valborgsmiddag.

I år kommer det att serveras:

Kalvtartar med en ört & Västerbottencrème samt tunt rostat rågbröd
***
Halstrad röding med krispig romanescokål, sparris, gräslöksemulsion samt citrusslungad potatis
***
Vit chokladcheesecake med passionsfrukt och karamelliserad kokos

525 kr per person inkl.moms

Barnmeny:
Smörstekt toast med rökt skinka
***
Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt
***
Glass och bär

195 kr per person inkl.moms

Valborgsmiddagen måste förbokas, vi erbjuder sittning med start 18.30 eller 19.00 BOKA ERT BORD HÄR

På Skansen firas Valborg med program på Sollidenscenen från eftermiddag till sen kväll. Förutom firande med Stockholms studenter, blir det vårtal och konsert. Valborgsmässoelden tänds kl.21.00

Valborgsmässoeldarna tändes ursprungligen för att jaga bort både rovdjur och övernaturliga varelser innan djuren släpptes ut på bete för första gången den 1 maj. Omkring eldarna fördes oväsen – man sköt, slog på trummor, skramlade med grytlock och skrek. I Tyskland trodde man att häxorna hade häxsabbat på valborgsmässoafton och därför tände man bål i det fria för att hålla dem på avstånd. I Sverige koncentrerades valborgsmässoeldarna till Uppland och angränsande landskap dit de kommit med tyska invandrare. På västkusten tänder man påskeldar istället för valborgsbrasor.

Läs gärna mer om historien kring Valborg och program på Skansens hemsida

Varmt välkomna!