Valborgsmiddag på Skansen

Fira in våren med Skansens Restauranger!

Från restaurang Solliden kan ni följa Skansens valborgsfirande ute på Sollidenplan samtidigt som ni avnjuter vår delikata valborgsbuffé i Sollidens matsal med start kl. 19.00.

Förboka ditt bord för 525 kr per person här.

Valborgsbuffè 2020

Bakad fläsksida
Kryddstekt kycklingbröst
Örtgrillad lax
Pankofriterad kronärtskocksbotten (Vegansk)

Salladsbuffé och kalla rätter
Trägårdssallad med västerbottensostdressing och krutonger (Veg)
Potatissallad med capris och dijondressing (Vegansk)
Pärlcouscous sallad med fetaost och soltorkad tomat (Veg)
Ugnsrostad färskpotatis smaksatt med basilika (Vegansk)
Tomat och linssallad med spenat (Vegansk)

Såser
Lime-chiliaioli (Veg)
Gremolatamajonnäs (Veg)
Bearnaisesås (Veg)
Rostad paprikacrème (Veg)

Dessert
Lingonmousse med kola och choklad
Smulpaj med vaniljsås (Veg)
Vaniljpannacotta med jordgubbscoulis
Kokospannacotta med hallonsås (Vegansk)

 

På Skansen firas Valborg med program på Sollidenscenen från eftermiddag till sen kväll. Förutom firande med Stockholms studenter, blir det vårtal och konsert. Valborgsmässoelden tänds kl.21.00

Valborgsmässoeldarna tändes ursprungligen för att jaga bort både rovdjur och övernaturliga varelser innan djuren släpptes ut på bete för första gången den 1 maj. Omkring eldarna fördes oväsen – man sköt, slog på trummor, skramlade med grytlock och skrek. I Tyskland trodde man att häxorna hade häxsabbat på valborgsmässoafton och därför tände man bål i det fria för att hålla dem på avstånd. I Sverige koncentrerades valborgsmässoeldarna till Uppland och angränsande landskap dit de kommit med tyska invandrare. På västkusten tänder man påskeldar istället för valborgsbrasor.

Läs gärna mer om historien kring Valborg och program på Skansens hemsida

Varmt välkomna!