Julbords presentation 2018

Thörnströms Julbord

Beteckningar: Ä = Ägg, L=Laktos/Mjölkprotein, G=Gluten, N=Nötter, M=Mandel

Fisk / Fish

* Matjessill/Spiced pickled herring
* Citron & havtornssill/Pickled herring with sea buckthorn
* Senapssill/Mustard herring
* Ört & Vitlöksströmming/Herb and garlic herring
* Kräftströmming/Crayfish herring
* Stekt inlagd strömming (G)/Fried pickled herring
* Sillsallad/Herring salad
* Fisk- och skaldjurspaté (L, Ä)/Fish and shellfish pâté
* Gubbaröra (Ä)/Mixture of pickled herring, egg and onion
* Sollidens kustsallad (Ä) Räkor rökt lax, gravad lax och kräftor
/ Mixture of shrimps, marinated salmon onion smoked salmon and mayonnaise
* Enbärsgravad lax/Salomon marinated with juniper berry
* Klassisk gravad lax/Marinated salmon
* Kallrökt lax/Cold smoked salmon
* Varmröktlax /Hot smoked salmon

Tillbehör / Accessories

* Ägghalva med dillmajonäs (Ä)/Egg with dill mayonnaise
* Gräslök/Rödlök gräddfil (L) Chives / Red Onion Sour cream
* Örtagårdssås/Herb sauce
* Hovmästarsås/Mustard sauce
* Dillmajonnäs (Ä)/Mayonnaise

Kött / Meat

* Gotländsk fårfiol/Dried salted leg of mutton
* Johans sylta, kalvsylta & rullsylta/Johan’s pork brawn, jellied veal & roll jam
* Tegelrökt skinka/Brick smoked ham
* Enrisrökt fläskbog/Juniper smoked shoulder of pork
* Grov gammaldags leverpastej (L)/Coarse fashioned liverpaté
* Viltpaté/Gamepaté
* Rökt hjortstek/Smoked reindeer
* Kalixkorv, Timmermanskorv & Slaktarring/Classic Swedish sausage
* Julskinka/Christmas ham

Tillbehör / Accessories

* Whiskeysenap/Whiskey mustard
* Honungssenap/Honeymustard
* Rödbetssallad (L)/Beetroot salad
* Rödlök & Äppelkompott/Red onion and appel compote
* Saltgurka och inlagd gurka/Pickled gherkin & pickled sweet gherkin
* Pepparotsfärskost/Horseradish cream cheese
* Cumberlandsås och cornichoner/Cumberlandsauce and cornichons

Bröd / Bread

*Vika bröd (G), delikatessbröd (G), digestivekex (G), salta kex (G) Danskt rågbröd, kavring, julvört/Bread and biscuits

Ostar / Cheeses

* Västerbotten extralagrad (L) /Swedish matured cheese
* Kvibille Cheddar (L)
* Wästgöta Kloster K (L) /Matured Swedish cheese flavoured with Caraway
* Stilton (L)
* Svenska gårdsostar (L)/Swedish farm cheeses
* Juledamer (L)
* Brie (L)

* Dadlar/Dades
* Fikonmarmelad
* Ingefära & Äppelmarmelad

Småvarmt / Hot dishes

* Honung- och svartpepparglacerade revbenspjäll/Ribs flavoured with honey and black pepper
* Rödkål/Red Cabbage
* Stuvad grönkål (L)/Stewed kale
* Fläskkorv/Pork sausage
* Janssons Frestelse (L,G)/Janssons Temptation
* Prinskorv/Chipolata Sausage
* Köttbullar (G)/Meatballs
* Lutfisk med vitsås, ärtor, kryddpeppar och sidfläsk (L)/Stock fish with white sauce, pieces, pepper and pork

Tillbehör / Accessories

* Äppelmos/Mashed apples
* Senap/Mustard
* Rårörda lingon/Lingon berries

Vegetariskt kalla rätter / Vegetarian on the buffé

* Senapssill (Aubergine)
* Citron & Havtornsill (Aubergine)
* Blomkålssallad med granatäppelkärnor
* Paté på svamp & svarta linser

Vegetariska varmrätter / Vegetarian main course

* Västerbottenpaj (L/G)/ Västerbotten cheese pie
* Rotfruktsgratäng (L)/Root vegetables
* Vegetariska köttbullar/Vegetarian meatballs
* Vegetarisk prinskorv/Vegetarian sausage

Desserter / Desserts

* Mjuk pepparkaka med lingonfrosting/Ginger bread sponge cake with lingonberry frosting
* Chokladbräck i olika smaker/Chocolate
* Ris à la Malta med rårörda hallon (L)/Rice à la Malta with raspberries
* Ingrid Marieäpplen, mandariner & vindruvor/Red Apples, mandarines & grapes

Godis / Candy

* Mintkyssar
* Ischoklad
* Knäck & kola
* Nötter (N)
* Skumtomtar
* Röda brända mandlar (M)
* Fazermint
* Geléhallon
* Punschpraliner
* Polkaskruvar
* Pepparkakor
* Marsipan och chokladgodis (N)

 

Med reservation för eventuella förändringar

 


*Snart är det äntligen dags*
*för korv, skinka, sill och lax*
*Bland stugor och gårdar från förr i tiden*
*på Skansens Restauranger njuter vi av julefriden!*