Julbord 2017

JUL Sollidens Gottebord LU

Välkomna till Skansens Restaurangers klassiska julbord i en fantastisk miljö mitt bland Skansens djur och stugor. Precis som förra året samarbetar vi med Håkan Thörnström som lägger stor vikt vid ekologiskt och närproducerat. Här kan du avnjuta allt från oxbringa, rotfruktsgratäng, revbensspjäll och rödkål, samt klassiker som köttbullar, Jansson och sill för alla smaker. Allt till Stockholms bästa utsikt i Sollidens matsal.

BOKA BORD

Årets priser och öppettider för Sollidens julbord.
Varje sittning är i två timmar.

Måndag, tisdag och onsdag 12:00, 15:00 & 18:00
12:00-14:00 Vuxen vardag (inkl. entré, garderob & kaffe) 460 kr
12:00-14:00 Barn vardag  (4-12 år) 120 kr
15:00-17:00 & 18:00-20:00
Vuxen vardag (inkl. entré, garderob & kaffe)
525 kr
15:00-17:00 & 18:00-20:00 Barn vardag  (4-12 år) 150 kr
Torsdagar och fredagar 12:00 & 13:00
Vuxen vardag (inkl. entré, garderob & kaffe) 460 kr
Barn vardag  (4-12 år) 120 kr
Lördagssittningar kl. 13:00, 16:00 & 19:00
Vuxen helg (inkl. garderob & kaffe) 525 kr
Barn helg (4-12 år) 150 kr
Entré ingår endast för sällskap om 10 personer eller fler
Söndagssittningar kl. 13:00 & 16:00
Vuxen helg (inkl. garderob & kaffe) 525 kr
Barn helg (4-12 år) 150 kr
Entré ingår endast för sällskap om 10 personer eller fler
DN-och COOP-rabattpriser 100 kr per vuxen, visa upp ert medlembevis till servisen på plats.


Thörnströms julbord i egen unik miljö mellan 18:00-24:00 eller 19:00 – 01:00
min 25 personer
Glögg med pepparkakor,
1 st öl,
5 cl snaps,
1 gl vin
Kaffe på maten
Garderob

Pris: 861 kr ex moms (995 kr ink moms/pp)
Serveras från sista veckan i november till den 23 december

Vill ni ha konferens i samband med ert julbord?
När ni bokar ett heldagspaket äter ni vårt julbord till lunch!

Kontakta oss gärna för mer information!
Tel. +46 (0)8-566 370 00 ( vardagar 9-17 )
info@skansensrestauranger.se

Thörnströms Julbord 2017

Beteckningar: Ä = Ägg, L=Laktos/Mjölkprotein, G=Gluten, N=Nötter, M=Mandel

Fisk / Fish

* Matjessill/Spiced pickled herring
* Citron & havtornssill/Pickled herring with sea buckthorn
* Senapssill/Mustard herring
* Ört & Vitlöksströmming/Herb and garlic herring
* Kräftströmming/Crayfish herring
* Stekt inlagd strömming (G)/Fried pickled herring
* Sillsallad/Herring salad
* Fisk- och skaldjurspaté (L, Ä)/Fish and shellfish pâté
* Gubbaröra (Ä)/Mixture of pickled herring, egg and onion
* Sollidens kustsallad (Ä) Räkor rökt lax, gravad lax och kräftor
/ Mixture of shrimps, marinated salmon onion smoked salmon and mayonnaise
* Enbärsgravad lax/Salomon marinated with juniper berry
* Klassisk gravad lax/Marinated salmon
* Kallrökt lax/Cold smoked salmon
* Varmröktlax /Hot smoked salmon

Tillbehör / Accessories

* Ägghalva med dillmajonäs (Ä)/Egg with dill mayonnaise
* Gräslök/Rödlök gräddfil (L) Chives / Red Onion Sour cream
* Örtagårdssås/Herb sauce
* Hovmästarsås/Mustard sauce
* Dillmajonnäs (Ä)/Mayonnaise

Kött / Meat

* Gotländsk fårfiol/Dried salted leg of mutton
* Johans sylta, kalvsylta & rullsylta/Johan’s pork brawn, jellied veal & roll jam
* Tegelrökt skinka/Brick smoked ham
* Enrisrökt fläskbog/Juniper smoked shoulder of pork
* Grov gammaldags leverpastej (L)/Coarse fashioned liverpaté
* Viltpaté/Gamepaté
* Rökt hjortstek/Smoked reindeer
* Kalixkorv, Timmermanskorv & Slaktarring/Classic Swedish sausage
* Julskinka/Christmas ham

Tillbehör / Accessories

* Whiskeysenap/Whiskey mustard
* Honungssenap/Honeymustard
* Rödbetssallad (L)/Beetroot salad
* Rödlök & Äppelkompott/Red onion and appel compote
* Saltgurka och inlagd gurka/Pickled gherkin & pickled sweet gherkin
* Pepparotsfärskost/Horseradish cream cheese
* Cumberlandsås och cornichoner/Cumberlandsauce and cornichons

Bröd / Bread

*Vika bröd (G), delikatessbröd (G), digestivekex (G), salta kex (G) Danskt rågbröd, kavring, julvört/Bread and biscuits

Ostar / Cheeses

* Västerbotten extralagrad (L) /Swedish matured cheese
* Kvibille Cheddar (L)
* Wästgöta Kloster K (L) /Matured Swedish cheese flavoured with Caraway
* Stilton (L)
* Svenska gårdsostar (L)/Swedish farm cheeses
* Juledamer (L)
* Brie (L)

* Dadlar/Dades
* Fikonmarmelad
* Ingefära & Äppelmarmelad

Småvarmt / Hot dishes

* Honung- och svartpepparglacerade revbenspjäll/Ribs flavoured with honey and black pepper
* Rödkål/Red Cabbage
* Stuvad grönkål (L)/Stewed kale
* Fläskkorv/Pork sausage
* Janssons Frestelse (L,G)/Janssons Temptation
* Prinskorv/Chipolata Sausage
* Köttbullar (G)/Meatballs
* Lutfisk med vitsås, ärtor, kryddpeppar och sidfläsk (L)/Stock fish with white sauce, pieces, pepper and pork

Tillbehör / Accessories

* Äppelmos/Mashed apples
* Senap/Mustard
* Rårörda lingon/Lingon berries

Vegetariskt kalla rätter / Vegetarian on the buffé

* Senapssill (Aubergine)
* Citron & Havtornsill (Aubergine)
* Blomkålssallad med granatäppelkärnor
* Paté på svamp & svarta linser

Vegetariska varmrätter / Vegetarian main course

* Västerbottenpaj (L/G)/ Västerbotten cheese pie
* Rotfruktsgratäng (L)/Root vegetables
* Vegetariska köttbullar/Vegetarian meatballs
* Vegetarisk prinskorv/Vegetarian sausage

Desserter / Desserts

* Mjuk pepparkaka med lingonfrosting/Ginger bread sponge cake with lingonberry frosting
* Chokladbräck i olika smaker/Chocolate
* Ris à la Malta med rårörda hallon (L)/Rice à la Malta with raspberries
* Ingrid Marieäpplen, mandariner & vindruvor/Red Apples, mandarines & grapes

Godis / Candy

* Mintkyssar
* Ischoklad
* Knäck & kola
* Nötter (N)
* Skumtomtar
* Röda brända mandlar (M)
* Fazermint
* Geléhallon
* Punschpraliner
* Polkaskruvar
* Pepparkakor
* Marsipan och chokladgodis (N)

 

Med reservation för eventuella förändringar

 


*Snart är det äntligen dags*
*för korv, skinka, sill och lax*
*Bland stugor och gårdar från förr i tiden*
*på Skansens Restauranger njuter vi av julefriden!*