Festmenyer 2017

Mälaren
Citron och limegravad lax med löjromssås
Lemon and lime marinated salmon with bleak roe

***

Murkelfärserad majskyckling med örtvelouté, friterade rotfrukter och potatiskaka
Corn chicken stuffed with morel a velouté sauce, fried roots and potato cake

***

Chokladbakelse med nougat och björnbärssås
Chocolate tart with nougat and blackberry sauce 

532:- (475:- ex moms)

 

Vänern
Tvärnöskinka med äppel- och sellerisallad
Tvärnö ham with apple and celery salad

***

Skaldjursgratinerad hälleflundra, grön blancherad sparris, pommes duchesse
samt smörad vitvinssås
Shellfish Baked halibut, green blanched asparagus, pommes duchesse
and buttered whitewinesauce

***

Ljummen chokladfondant med bärkompott
Warm chocolate fondant with compote

 588:- (525:- ex moms)

 

Hjälmaren
Sparrissoppa med kallrökt lax och vattenkrasse
Asparagus soup with smoked salmon and watercress

***

Lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter toppade med getost samt rosmarinsky
Lamb fillet with roasted root vegetables topped with goat cheese and rosemary

***

Citrontartlette med italiensk maräng
Lemontartlette with Italian meringue

 672:- (600:- ex moms)

 

Vättern
Sollidens skärgårdstoast med räkor, rökt lax och kräftor
Sollidens toast with shrimp, smoked salmon and crayfish

***

Stekt oxfilé på smörstekt skogssvamp, potatisbakelse och madeirasås serveras
med primörer efter säsong
Fried fillet on butter-fried mushrooms, potato cake and Madeira sauce served
with vegetables after season

***

Crème karamell med örtsallad och färska bär
Crème caramel with herb salad and fresh berries

784:- (700:-/ex moms)

 

Med reservation för eventuella ändringar.
With reservation for changes

 

Självklart ordnar vi tre-rätters anpassade till gäster med allergier samt till vegetarianer och veganer.

 

 

Stilleben ljusgården