Festmenyer 2017

Mälaren
Citron och limegravad lax med löjromssås
Lemon and lime marinated salmon with bleak roe

***

Stekt ankbröst med rödvinssås smaksatt med vindruvor och smördegsinbakad
stråpotatis med kantareller
Roast duck breast with red wine sauce flavored with grapes and baked in puff pastry
straw potatoes with chanterelles

***

Chokladbakelse med nougat och björnbärssås
Chocolate tart with nougat and blackberry sauce 

532:- (475:- ex moms)

 

Vänern
Tvärnöskinka med äppel- och sellerisallad
Tvärnö ham with apple and celery salad

***

Skaldjursgratinerad hälleflundra, grön blancherad sparris, pommes duchesse
samt smörad vitvinssås
Shellfish Baked halibut, green blanched asparagus, pommes duchesse
and buttered whitewinesauce

***

Ljummen chokladfondant med bärkompott
Warm chocolate fondant with compote

 588:- (525:- ex moms)

 

Hjälmaren
Sparrissoppa med kallrökt lax och vattenkrasse
Asparagus soup with smoked salmon and watercress

***

Lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter toppade med getost samt rosmarinsky
Lamb fillet with roasted root vegetables topped with goat cheese and rosemary

***

Citrontartlette med italiensk maräng
Lemontartlette with Italian meringue

 672:- (600:- ex moms)

 

Vättern
Sollidens skärgårdstoast med räkor, rökt lax och kräftor
Sollidens toast with shrimp, smoked salmon and crayfish

***

Stekt oxfilé på smörstekt skogssvamp, potatisbakelse och madeirasås serveras
med primörer efter säsong
Fried fillet on butter-fried mushrooms, potato cake and Madeira sauce served
with vegetables after season

***

Crème karamell med örtsallad och färska bär
Crème caramel with herb salad and fresh berries

784:- (700:-/ex moms)

 

Med reservation för eventuella ändringar.
With reservation for changes

 

Självklart ordnar vi tre-rätters anpassade till gäster med allergier samt till vegetarianer och veganer.

 

 

Stilleben ljusgården